Jag är människa och gör bort mig…

Om det är något jag inte skäms över är att få öppna mig och prata om saker som man kanske inte pratar annars om. Biggest Loser det var där allt började, jag sökte dit för att jag behövde det där mirakelkuren för att gå ner några kilon. Ska jag vara ärlig så skulle jag gifta mig det året med min dåvarande kille och därför behövde jag hjälp! och det var akut.. Men veckan innan jag åkte på livets äventyr så föll alla mina planer och drömmar. Jag skulle inte längre gifta mig och dessutom var jag singel efter 3 års tid… det var inte lätt att komma dit och säga att man var singel och det kändes konstigt att jag inte tillhörde någon längre. Så med ett krossat hjärta och motivationen på botten så tog jag mig dit ändå..inte i mitt bästa skick men jag gjorde så gott jag kunde. Och jag är stolt och glad över min insats..huvudsaken blev att jag skulle bli av med mina rädslor, mina hjärnspöken och framförallt bli den gamla Lisen som jag en gång i tiden var. Den glada och spralliga som hade gömt sig bakom all…fett(?) (kan man säga).
Under resans gång kom jag fram till att min övervikt berodde på så mycket mer än bara det som jag trodde just då.. jag fick det bekräftat att jag hade levt tre år i ett destruktivt förhållande där jag försökte intala mig själv att allting var bra och helt ärligt så var jag ganska grym på att hålla den fasaden!
Alla runtomkring mig trodde ju att jag hade ett perfekt liv och att jag levde drömlivet.. så jag lyckades bra. Men den bubblan sprack där under min Biggest Loser-resa. Och väl där bestämde jag mig att faktiskt prata öppet om det som hade hänt mig.. för att det är inte många som vågar göra det och för att jag tror att ju mer man vågar prata om sådant så kan många andra ta del av det och ta det stora steget! Så förutom att jag valde att prata öppet om det som hade gjort mig så ledsen så visade jag även min vikt och min viktresa för hela Sverige nästan!
Där och då började min resa.. mitt liv igen! Jag behövde ju inte längre dölja min verklighet.
Därför var det inga problem för mig att faktiskt tacka ja till Lyxfällan..
Om jag ska vara helt ärlig så har jag tidigare skrattat åt människor som varit med i båda de programmen, men när jag själv har varit där så har jag fått en annan syn på livet.
Samtidigt så vet jag att tusentals familjer går igenom det vi gick igenom just då men vill helst inte prata om det..för att man skäms och för att folk dömer så himla lätt! Fördomarna blir flera när barn är med i bilden tyvärr.
Allt som allt så kan jag också säga att jag är stolt över våran medverkan i Lyxfällan..och överlycklig över att så många dagligen skriver till oss att vi inspirerar och motiverar de till att ta tag i sina egna ekonomiska problem och vikt då,

Med detta vill jag säga att du behöver inte känna dig misslyckad för att du har vikt problem,ekonomiska problem, relations problem osv…du är människa, du gör fel ibland men det gäller att ta tag i det och faktiskt våga stå för vad du själv har orsakat pga dina handlingar som du just då trodde var de rätta. 

-Lisen

 

 

Lyxfällan

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats